Startkabel.nl heeft "dochterpagina's" over de meest uiteenlopende onderwerpen die door vrijwilligers worden onderhouden. Een van onze uitgangspunten is dat wij op onze site zo veel mogelijk onderwerpen willen kunnen aanbieden. Daarom zijn wij steeds op zoek naar mensen die een pagina willen aanmaken en onderhouden over een onderwerp dat bij ons nog niet aanwezig is.

Zoekmachines zijn prachtige programma's, ze hebben echter een groot nadeel: het zijn machines. De meeste zoekmachines zoeken het internet af naar pagina's waar de gevraagde steekwoorden het meest in voorkomen, zij selecteren niet op kwaliteit.

Bij Startkabel.nl gebeurt dat wel, want mensen doen de selectie. Onze pagina redacteuren weten veel over hun onderwerp, het is namelijk hun hobby, beroep of specialiteit. Bovendien vinden zij het leuk dat anderen van hun zoekwerk kunnen profiteren.

Wij vragen pagina redacteuren vooral een kwalitatieve pagina te maken en deze zo goed als mogelijk te promoten. Praktisch gezien houdt het in dat je goede links verzamelt en zo helder mogelijk categoriseert. Je kunt je voorstellen dat vooral het opstarten van de pagina het meeste tijd vraagt. Als de pagina eenmaal klaar is om genoemd te worden bij Startkabel wordt het een stuk eenvoudiger. Het is dan zaak om de pagina als een soort tuin te onderhouden, dus dode links verwijderen en voorkomen dat er wildgroei ontstaat door af en toe ook de categorisering onder de loep te nemen. Er zullen regelmatig mailtjes naar je gestuurd worden met leuke suggesties, kritiek of complimenten. Het goed reageren op deze mail valt ook onder de kwaliteit die we nastreven. Zoals ook met tuinen vergt elke pagina een bepaalde vorm van aandacht. Gemiddeld is een redacteur een kleine 2 uur per week bezig.